KT-ülés (2015.10.29.) - benne ismét lazaréti témákkal

Az e heti KT ülés kapcsán több képviselő érdeklődött a VKT-nál bizonyos kérdésekben. 
Ezért született egy levél (lásd csatolva, KT-tagok tájékoztatása), melyet már megkaptak a címzettek, és most mindenki számára nyilvánossá teszük. 

A levélben benne van minden, amit már többször "megrágtunk" az elmúlt évek alatt, habár hasztalan, de  látható az is a felvetett témák kapcsán, vannak, akik bírók akarnak lenni, bíró helyett, és olyan témákat kapcsolnak össze, melyek nem férnek meg egymás mellett...  Egyik ilyen fajsúlyos, félrecsúszott téma a 40/2013 KT határozat, mely a mostani KT-ülésnek is a témája lesz. Minthogy a több mint 2 éve alkotott KT-határozat visszavonását több ízben kezdeményeztük - hiába -, ismét a KÖVIZIG 2013-ban kelt átiratát ajánljuk figyelmébe minden döntéshozónak, s az üggyel ismerkedő KT-tagoknak.  A KÖVIZIG állásfoglalása időben megelőzte az ominózus 40-es határozatot. Véleményünk szerint nagyon fontos és tisztázó szerepű megállapításai mellett 2013-ban sem lett volna szabad elmenni, s a mindent felülbíráló 40-es KT-határozattal a lazaréti közműfejlesztés ügyét mai napig ható érvénnyel akadályoztatni. 
Itt említjük meg, hogy tavaly, amikor a KT megszavazta a lazaréti 200 Ft/nm adómértéket, polgármesterünk azt is meglebegtette, hogy aki szerződést köt az Önkormányzattal a terület fejlesztéséről, annak 10%-ra mérséklik az adóját...  A szerződés aláírására január végi határidőt adott meg, ám a szerződéstervezetnek se híre, se hamva, egy év is kevés volt az elkészítéséhez, viszont az adó maradt, és egyre többen kapják meg a napokban a kivetést. 
Idén tavasszal külön levélben kérte az IB, hogy a polgármester küldje meg a "mézesmadzag-szerződést", de válaszra sem méltattak ez ügyben. Ha bárki, Lazarétről bemegy reklamálni vagy egyezkedni adóügyben a hivatalba, kérje a 2014-ben felajánlott fejlesztési szerződést, hátha szerencsével jár...

CsatolmányMéret
KÖVIZIG_2013.évi-átirata.pdf335.02 KB
KT-tagok tájékoztatása.pdf1023.17 KB
KT ules meghivo.pdf473.51 KB

Lazarét 2016 - 2021

Belépés

Free JavaScript from
Rainbow Arch