Sikerült!

A mai napon a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH) kapott  határozat alapján minden akadály elhárult Lazaréten, hogy az Építéshatóság ismét kiadjon építési engedélyeket valamint használati (lakhatási) engedélyeket a lazaréti építkező tulajdonosoknak.
A határozat jogerős, ebből fakadóan 2014 október végén van (lesz!) közérdekű közműszolgáltatója a területnek, és ez a DMRV.  (Az erről szóló MEKH-határozat letölthető, lásd a csatolmányban.)
Egy éve még futottuk köreinket, a helyi hivatal, a polgármester és önkormányzat gáncsoskodásai ellenében, de végül győzött a törvényesség és a józan ész. Késleltetni tudták, de megakadályozni nem, hogy Lazarét fejlődjön, szépüljön.
Regnálásuk  utolsó napján megkapták azt a fricskát, ha nem pofont, azért az egy évért, amikor minden megtettek, hogy Lazarét elvérezzen.  Ez nem sikerült, s legyen ez komoly figyelmeztetés is a leendő választott képviselőinknek, leendő polgármesterünknek.
Lazarét fejlődése nem áll meg, nem lehet megállítani!
Hasonló procedúrát jártunk a szennyvízcsatorna tulajdonba adása tekintetében is. Ügyünket a törvényi előírás szerint az NVH (Nemzeti Vagyonkezelő Hivatal) vizsgálja. Mint emlékezetes, pontosan egy évvel ezelőtt a VKT IB ingyenesen fölajánlotta a szennyvízcsatorna közművet az Önkormányzatnak, melyhez megállapodás-tervezetet is benyújtott! Ezzel a lehetőséggel sem 2013. október 31-ig, sem 2013. december 31-ig az Önkormányzat nem élt. Ezek után került az ügy az Energetikai Hivatalhoz, majd a Nemzeti Vagyonkezelő Hivatalhoz. Mivel 2014 szeptemberében minden kért iratot már átadtunk az NVH-nak, remélhetőleg hamarosan lesz döntés ügyünkben.
M0 tekintetében az újabb forduló a tavaszi minisztériumi megbeszélés után, október 18-án délelőtt lesz. E megbeszélésen minden érintett közösség, Önkormányzat és hivatal jelen lesz. Erről szintén beszámolunk honlapunkon.
2014 október 10.  
VKT IB

CsatolmányMéret
MEKH-hatarozat.pdf1.08 MB

Lazarét 2016 - 2021

Belépés

Free JavaScript from
Rainbow Arch