Találkozó

Ismét meghívást kapott a VKT IB egy eszmecserére az LMB bizottsági ülésére, melyre 2015.10.05-én este került sort. Témája a 2013-ban hozott 40. sz. KT-határozat, melyben önkormányzati részről lefektették azon „alapokat”, melyek szerint a lazaréti szennyvízcsatorna tulajdonba vételét olyan feltételekhez kötik, melyből világosan kiderül, hogy e szennyvízcsatorna nem kívánatos objektum Pilisborosjenő Önkormányzata számára, akár elkészült, akár nem, akár üzemeltetésre alkalmas, akár nem…
 
Az „eszmecsere” során a 40. sz. KT-határozatot pontonként tárgyalták a jelenlévők. A bizottság elnöke egyenként felolvasta a 2013-as „elvárásokat”, amelyekre a VKT IB tagjai, ill. a beruházás bonyolítója tételesen válaszolt, és kifejtette, hogy a kívánalmak miért és hogyan mondanak ellent a törvénynek, nemcsak 2013-ban, de még ma is. Több olyan pont is van ebben a határozatban, mely teljesen indifferens, teljesíthetetlen a VKT számára. Azaz, a VKT-nak semmilyen ráhatása nincs több megfogalmazott elvárás teljesítésére.
 
Szintén érthetetlen, hogy máig olyan dokumentumokat kérnek számon a VKT-n, amelyeket már régesrég átadtunk. Így például 2013 augusztusában, a próbaüzem kezdetekor, tételesen átadtuk a megvalósulási dokumentumokat a polgármesteri hivatal jelen levő képviselőjének. Ugyancsak hasonló, teljes dokumentumátadás történt 2014. október 20-án is, Vácott, amikor is a kijelölt üzemeltető (DMRV) ideiglenesen átvette  a szennyvízcsatornát üzemeltetésre. A dokumentumok (kb. 8 kg, több száz oldal) átvevője Küller János polgármester volt. Ugyanezen dokumentumokat kapta a DMRV is (6 példányban) és nem talált kifogást, hiányosságot bennük.
 
Az LMB bizottsági ülés videója az alábbi honlapon elérhető: www.becskepisti.hu
A videó linkje: http://www.becskepisti.hu/video/vip/181/nemarchiv/lmb_2015_x_05_ii
 
A szennyvízcsatornának jelenleg van üzemeltetője, 2015. október 20-ig. Mi lesz utána? Nem tudjuk, de reméljük, hogy ez a kérdés heteken belül eldől. A választ a Magyar Közmű-szabályozási és Energetikai Hivataltól várjuk, akinek hatósági jogköre is van.
 
A törvény iránymutatása szerint az Önkormányzat a felelős minden, a közigazgatási területén fekvő terület víziközműves, víz ill. szennyvízcsatorna ellátásának a biztosításáért.  Kisajátítás ügyében az állam a döntést visszapasszolta a felekre, és a felek közti  megegyezést javasolták. Fentiekből következően „a labda” az önkormányzatnál van, akinek pár felszólító levél megírásán kívül lényegében más építő javaslatra nem futotta…  Nem csodálkozhatunk ezen, hiszen Küller János polgármesternek egy éve tartó regnálása alatt még nem volt ideje 1-2 órára leülni a VKT képviselőivel, pedig erre 2014 októberében és decemberében az IB és ő maga is tett javaslatot. A hetek,-hónapok bizony elszaladtak, de a VKT meghívást, azóta sem kapott.
 
Az idei október 5-ei  „megbeszélés”-nek sem lett különösebb eredménye, mint 2 KT –i határozati javaslat.  Emellett tán egyetlen hozama keletkezett csupán, melyet még értékelni fognak: egy tulajdonostárs felolvasott egy beadványt, amely bekerült a hivatalba. Témája a diszkriminatív adózás felülvizsgálata és a már 10 éve fennálló jelzálog-anomália tisztázása (eltörlése) Lazaréten. A beadványt alant tesszük közzé.
VKT  IB

CsatolmányMéret
beadvany.pdf6.73 MB

Lazarét 2016 - 2021

Belépés

Free JavaScript from
Rainbow Arch