NGM állásfoglalás

Tisztelt Tulajdonostársak!
 
Meglepő fordulat állt be az Önkormányzat által 2016 óta, újonnan kötött  tulajdonosi  megállapodások (volt TRSZ) tekintetében. A megállapodásokról, háttér beszélgetésekben, már régóta aggályok merültek fel  a tulajdonosok között, de a VKT vezetésében is.  Ezért az IB felsőbb hivatalokhoz fordult álláspont kérés, tájékozódás miatt.
Minap megérkezett az NGM válasza, amiben határozott és egyértelmű álláspontot, törvényi alátámasztással, olvashatunk arról az áskálódásos és átgondolatlan tevékenységről, megállapodásról, amit folyamatosan 2 jogi végzettségű ember segédletével állított elő az Önkormányzat, élén Küller János polgármesterrel. A megállapodás elnevezésű szerződéseket az Önkormányzat jogásza fogalmazta és a hivatal jegyzője asszisztálta évekig. Most az NGM  "tiszta" vizet öntött a pohárba, és a fejekbe, mely után sokan  elgondolkozhatnak a  hogyan továbbról.  
Kérjük, figyelmesen olvassák a minisztérium véleményét, mely érinti az adó kedvezményt, az önkormányzat által elképzelt, ill. kivitelezett ajándékozási módszer következményeit is, melyben ÁFA fizetési kötelezettség keletkezett. Az ügynek természetesen itt még nincs vége, az IB megteszi  a további lépéseket, de gondoljuk sok tulajdonos átértékeli a múltat és a jelent is egyben...   A minisztérium álláspontját egyszerre ajánljuk a már szerződött tulajdonosoknak és a leendő, még várakozó tulajdonosok figyelmébe.  
Más hivataltól is kértünk véleményt, mihelyt megkapjuk az Ombudsman álláspontját is a Pilisborosjenői Önkormányzat megállapodásairól, közhírré tesszük honlapunkon.
 
VKT IB

CsatolmányMéret
NGM_Lret_18.05.16.pdf1.54 MB

Lazarét 2016 - 2021

Belépés

Free JavaScript from
Rainbow Arch