Tájékoztatás elvégzett talajvizsgálatról

Tisztelt Telektulajdonosok!
 
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Lazaréti Lakóparknál 3 db, egymástól viszonylag távol eső telken elkészítettük a talajvizsgálati jelentéseket (régi nevén talajmechanikai szakvélemény). Ezek alapján megállapítható, hogy a területen igen heterogén a talajrétegződés és a talajvíz helyzete is. Az egyik helyen homoktalajt találtunk, ami jó teherviselő tulajdonságú, nem térfogatváltozó talaj és itt talajvíz sem volt.
A másik két helyen agyagtalajt fúrtunk, amely térfogatváltozásra hajlamos (száraz állapotban összezsugorodik, víz hatására megduzzad). Az egyik helyen a talajvíz a terepszint alatt 90 cm mélységben beállt. A másik helyen a fúrás időpontjában nem észleltünk talajvizet. A feltárt talajok teherviselő képessége viszonylag jó.
Tájékoztatásomat azért küldöm, hogy felhívjam T. telektulajdonosok figyelmét arra, hogy a későbbi alapozási, szigetelési és terepkialakítási problémák elkerülése érdekében szükségesnek látjuk az egyes épületekhez a talajvizsgálati jelentések (amelyek fúrásokon, laboratóriumi vizsgálatokon és tapasztalati adatokon alapszanak) elkészítését. Gazdaságosabban tudjuk az Önök részére elkészíteni a szakvéleményeket, ha nem egyesével, hanem csoportosan (nem szükségszerű, hogy a telkek egymás mellett legyenek) bíznák meg Cégünket. Cégünkről többet tudhatnak meg a www.petikkft.hu honlapon.
Üdvözlettel:
Petik Árpád
okl. építőmérnök
ügyvezető igazgató
Petik és Társai Kft.
1074 Bp., Hársfa u. 11.
tel/fax:
+36-1-322-14-18
+36-1-351-35-13
mobil:+36-30-942-17-00
petikkft@petikkft.hu
www.petikkft.hu

Lazarét 2016 - 2021

Belépés

Free JavaScript from
Rainbow Arch